Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
mini
|
Tytuł: Chemia rozszerzona?? Napisane: Wt sty 26, 2010 15:01 |
|
|
Kochani maturzysći, studenci. Pomóżcie mi podjąć decyzje ( najważniejszą zapewne w życiu). Jesteście juz po maturach, lub czeka was za 3 miesiące, ale z mojego punktu widzenia jesteście już za najgorszym:) Jestem na biol-chemie, w 2 klasie liceum. Od pary tyg zaczełam się zastanawiać nad kierunkami. I... ambicja wzięła górę - chciałabym pracowac w szpitalu. Ale z chemią u mnie słabo i jeszcze gorzej. Mam co prawda 3, ale wiem że z moją wiedzą, nie mam co iść na UM. I mam pytanie. Obiektywnie rzecz biorąc, czy z pomocą korepetytora i przy ciężkiej pracy (przynajmniej od wakacji) mam szanse ogarnąć chemię? Tak ją ogarnąć żeby móc startować na UM ( w Poznaniu). Proszę, napiszcie jezeli mieliście podobny problem, lub po prostu napiszcie co sądzicie. Bardzo mi zależy na waszych opiniach, bo nikt tak jak Wy nie zna własnych możliwości. 
_________________ Matura 2011. Lekarski na UM w Poznaniu ?
Lekarz jest jedynie pocieszycielem umysłu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
 |
|
Asillith
|
Tytuł: Re: Chemia rozszerzona?? Napisane: Wt sty 26, 2010 20:31 |
|
Dołączył(a): So lip 12, 2008 19:58 Posty: 740 Lokalizacja: Warszawa Płeć:
|
|
Spokojnie tak wiele rzeczy na maturze jest podobnych. Praca z korepetytorem własna daje dobre efekty. Zaopatrzyć się tylko w dobre zbiorki i siadać do nauki i będzie dobrze:)
|
|
| Góra |
|
 |
|
doreen
|
Tytuł: Re: Chemia rozszerzona?? Napisane: Wt sty 26, 2010 21:47 |
|
Dołączył(a): Wt sty 26, 2010 21:22 Posty: 103 Lokalizacja: Wrocław Płeć: Gadu-Gadu: 0
|
Bez chemii rozszerzonej o medycynie możesz zapomnieć. A prawda jest taka, że jak już się uczysz porządnie do podstawy, to niewiele więcej będzie nauki do rozszerzonej. Ale sama musisz wiedzieć czy dasz radę  Ja bym Ci radziła pójść na całość 
_________________ "Kiedy zlecam ci jakieś zadanie, możesz co najwyżej założyć się ze mną, że do niczego nie dojdziesz, jeśli opierać się będziesz na czystej fantazji". T.Harris, SOTL
|
|
| Góra |
|
 |
|
pb
|
Tytuł: Re: Chemia rozszerzona?? Napisane: Wt sty 26, 2010 23:07 |
|
Dołączył(a): So lip 11, 2009 11:41 Posty: 114 Lokalizacja: Sosnowiec Płeć: Gadu-Gadu: 0
|
Przy odpowiednim samozaparciu ogarniesz to nawet bez pomocy korepetytora. Alle zawsze lepiej posiedziec z kims kto wie o co w chemii chodzi 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Batha
|
Tytuł: Re: Chemia rozszerzona?? Napisane: Śr sty 27, 2010 00:43 |
|
| Moderator |
 |
Dołączył(a): N maja 20, 2007 17:32 Posty: 2475 Lokalizacja: Silesia Płeć:
|
|
ale np. na pielęgniarstwo chemia nie jest potrzebna, a też się pracuje w szpitalu. Więc nie musisz się marteić
|
|
| Góra |
|
 |
|
marcia0025
|
Tytuł: Re: Chemia rozszerzona?? Napisane: Śr sty 27, 2010 00:51 |
|
|
Osobiscie uwazam ze jak najbardziej masz szanse od czasu ktory planujesz ogarnac bardzo dobrze material, ale musisz tego bardzo chciec,poprostu polubic chemie  jestem w klasie humanistyczej ale na chemie zdecydowalam sie dopiero we wrzesniu (zaczynalam od zera) a co wiecej ucze sie samodzielnie w domu, bez zadnych korepetycji i jest ok  obowiazkowo musisz zakupic zbiory witowskiego , niezastapione podczas nauki.
|
|
| Góra |
|
 |
|
mini
|
Tytuł: Re: Chemia rozszerzona?? Napisane: Śr sty 27, 2010 12:36 |
|
|
dzięki wszystkim. Naprawdę mi pomogliście, a nawet zmotywowaliście. 
_________________ Matura 2011. Lekarski na UM w Poznaniu ?
Lekarz jest jedynie pocieszycielem umysłu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Agher
|
Tytuł: Re: Chemia rozszerzona?? Napisane: N sty 31, 2010 15:42 |
|
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 15:35 Posty: 542 Lokalizacja: Toruń/Białystok Płeć: Gadu-Gadu: 1912197
|
|
poza tym chemia na UMach jednak trochę się różni od tej w liceum. Wiele osób, które w liceum były słabe z chemii na studiach kosi najlepsze oceny i na odwrót.
_________________ things are not where we want them to be, just because we want them to be there.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|