Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
jan19756
|
Tytuł: Firma Marcinkowscy w Zbęchach zanieczyszcza środowisko. Napisane: Śr cze 04, 2008 14:45 |
|
Dołączył(a): Śr cze 04, 2008 14:38 Posty: 2 Lokalizacja: zbechy Płeć:
|
|
Chciałbym przedstawić fakt, iż Firma Marcinkowskich w Zbęchach zanieczyszcza środowisko, wylewając ścieki poubojowe ( KREW ). Na ziemie koło rzeczki. Firma ta zajmuje się ubojem trzody, a takie firmy powinnywywozić odpady do Oczyszczalni Ścieków, a ta firma tego nie robi!!!Robią tak po kilka razy dziennie. Dodam jeszcze że żadna gazeta niezainteresowała się tym faktem. Posiadam kilka fotek jak to robią. Z poważaniem zaniepokojonymieszkaniec.Oczywiście nikt i nic sobie z tego nie robi!!! Nikt na to nie reaguje! Nikt na to nie reaguje pomomo że wysyłalem juz wszedzie!
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
 |
|
Iwus
|
Tytuł: Re: Firma Marcinkowscy w Zbęchach zanieczyszcza środowisko. Napisane: Śr cze 04, 2008 17:57 |
|
Dołączył(a): So wrz 30, 2000 01:00 Posty: 1711 Lokalizacja: Warszawa Płeć:
|
|
Nikomu to nie przeszkadza tylko tobie?
Jeśli zbierze sie grupa mieszkańców i podpisze pod petycją do wójta to będzie on musiał coś z tym zrobić.
Nie wiem czy próbowałeś w sanepidzie i inspektoracie ochrony środowiska.Firma musi odprowadzac ścieki do oczyczalni,dodatkowo musi mieć własną podczyszczalnie.Można też zgłosić na policję.Problem jet tylko jeden-musi przyjechać w momencie wypuszczania ścieków.
To przykre,że media sie tym nie zainteresowały.Masz dowody,może nakręcisz film-bedzie bardziej wiarygodny.
Miałam podobną sytuację,zakład produkujący tłuszcze zwierzęce.śprawa po wielu latach jeszcze sie nie wyjaśniły,były media interweniowali mieszkańcy i wójt.Oni sie nie poddają wiec i tobie tego życzę,może wkrótce skonczą sie układy i zaczniemy dbać o środowisko.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Lilis
|
Tytuł: Re: Firma Marcinkowscy w Zbęchach zanieczyszcza środowisko. Napisane: Śr cze 04, 2008 19:38 |
|
Dołączył(a): N mar 30, 2008 13:36 Posty: 7 Lokalizacja: Wrocław Płeć:
|
Zgadzam się, że sanepid i policje należałoby poinformować, ale najpierw nagrać film/ zrobić zdjęcia.
Dodatkowo jak będziesz mieć jakieś materiały/ dowody to polecam:
http://www.ekoalert.pl/
Tam też możesz zgłosić sytuację i myślę, że wskażą odpowiednią drogą postępowania.
_________________ Ekologia Zrównoważona - Ziemia dla ludzi, zwierząt i roślin
|
|
| Góra |
|
 |
|
jan19756
|
Tytuł: Re: Firma Marcinkowscy w Zbęchach zanieczyszcza środowisko. Napisane: Pt cze 06, 2008 06:40 |
|
Dołączył(a): Śr cze 04, 2008 14:38 Posty: 2 Lokalizacja: zbechy Płeć:
|
|
Zgłaszałem wszędzie. Mam fotki jak to robią je też wysyłałem. I nic!! Wszyscy maja gdzieś. Przeszkadza to innym też. Dodam że parenaście metrów dalej jest osiedle. To jest bardzo przykre że media mają to gdzieś i zressztą różne biura poselskie tak samo.
|
|
| Góra |
|
 |
|
jakub178
|
Tytuł: Re: Firma Marcinkowscy w Zbęchach zanieczyszcza środowisko. Napisane: Pn lut 08, 2010 16:26 |
|
|
mógłbyś mi przesłać fotki to ja rozglośnie tą sprawę 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |