Kwas z mąki żytniej
-
- Posty: 42
- Rejestracja: 19 lip 2008, o 15:05
Kwas z mąki żytniej
W warunkach domowych zmieszanie mąki żytniej z ciepłą wodą nie zawsze prowadzi do powstania zakwasu. Wyjaśnij, co może być tego przyczyną.
Re: Kwas z mąki żytniej
Brzmi jak jakieś zadanie z podręcznika.
Może potrzeba ciepła, żeby zrobić zakwas? w sensie trzeba mąkę z wodą umieścić w jakimś ciepłym miejscu, żeby zaszła reakcja między nimi, bo inaczej zakwas nie powstanie
Może potrzeba ciepła, żeby zrobić zakwas? w sensie trzeba mąkę z wodą umieścić w jakimś ciepłym miejscu, żeby zaszła reakcja między nimi, bo inaczej zakwas nie powstanie
Re: Kwas z mąki żytniej
000gosiulek000,
Jeśli nie powstaje tzn. zabrakło czegoś co ujęto w załączonym opisie. .będzie tu wiele przyczyn.
Jeśli nie powstaje tzn. zabrakło czegoś co ujęto w załączonym opisie. .będzie tu wiele przyczyn.
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 2 Odpowiedzi
- 32770 Odsłony
-
Ostatni post autor: adamantan
3 lip 2017, o 15:37
-
- 1 Odpowiedzi
- 6407 Odsłony
-
Ostatni post autor: 00000000000000000000
16 sty 2019, o 13:51
-
- 0 Odpowiedzi
- 6615 Odsłony
-
Ostatni post autor: crims1
7 wrz 2014, o 13:00
-
- 1 Odpowiedzi
- 15628 Odsłony
-
Ostatni post autor: DMchemik
31 mar 2015, o 07:08
-
- 1 Odpowiedzi
- 15204 Odsłony
-
Ostatni post autor: dorcia16
15 lis 2016, o 11:10
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości