Dołączył(a): 20 lis 2006, o 16:10 Posty: 775 Lokalizacja: stolica Podbeskidzia Płeć: Gadu-Gadu: 0
Nie jestem miłośnikiem kotów, wybaczcie, szcsególnie dlatego, że przychodzą na moje podwórki i załatwiają tam swoje potrzeby, niszcząc kwiatki. Potrafią nawet wejśc do namiotu foliowego i załatwiać się nam koło sałaty. Przed domem na odsłoniętej ziemi naukładłam gałązek świerkowych, żeby nie kopały, ale im to w niczym nie przeszkodziło...
Znacie jakieś domowe sposoby na odstraszenie kotów, bo za chwile je chyba powystrzelam....
Dołączył(a): 3 lut 2007, o 14:50 Posty: 1159 Lokalizacja: Kraków Płeć: Gadu-Gadu: 0
Postaraj się o naturalnego kociego wroga czyli psiaka U mnie nie skutkuje, bo mój pies 'obronny' bardzo lubi koty A tak serio to zapytaj w sklepie zoologicznym o środki zniechęcające koty do pozostawiania niespodzianek w ogrodzie np.: http://www.karusek.com.pl/produkt.php?p ... ction=prod
Takie preparaty nie działają zawsze skutecznie. Mój kot nic sobie z tego nie robi. Można doniczkę z kwiatkiem całą popsikać takim czymś a on i tak się do niej właduję i będzie wykopywać ziemię
Takie preparaty nie działają zawsze skutecznie. Mój kot nic sobie z tego nie robi. Można doniczkę z kwiatkiem całą popsikać takim czymś a on i tak się do niej właduję i będzie wykopywać ziemię
jeśli tak sie dzieje to oznacza ze kotu nie pasuje coś w kuwecie. proponuję zmianę żwirku.
a co do odstraszania kotów z ogrodu chyba najlepszą metoda jest mimo wszystko pies. ja nie znam skuteczniejszej metody na obce koty.
uuu no to mamy do czynienia z kotem z charakterem. ciężko go będzie oduczyc tego, ale jak go przyłapiesz na gorącym uczynku wysypywania ziemi z doniczki to daj mu do zrozumienia ze nie moze tego robić, np. uderzając go delikatnie(!) w nosek, albo po prostu dac mu po łapkach.
Asiulak, dzięki za rady ale problem rozwiązałem już tak że założyłem na doniczki siatki plastykowe Te małe na oknach na szczęście go (w zasadzie powinienem pisać jej) nie interesują. A kotek rzeczywiście ma charakter i czasami potrafi strzelić focha ;p
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników