Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
| Autor |
Wiadomość |
|
Tau
|
Tytuł: Re: Opinie na temat eksperymentów na zwierzętach Napisane: Wt sty 26, 2010 16:17 |
|
|
|
No ja tak skromnie, kulturalnie ale trzeba Przyznać: PeReS Dobrze gada - Wódki mu!!!!
_________________ "Ulecz świat by stał się Namiotem dla mnie, dla Ciebie i Całej ludzkości..."
*Nowy na Forum, więc witam wszystkich.
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
 |
|
Tyberian
|
Tytuł: Re: Opinie na temat eksperymentów na zwierzętach Napisane: Wt sty 26, 2010 17:40 |
|
Dołączył(a): Pn sty 11, 2010 12:54 Posty: 144 Lokalizacja: Nieodgadnięta :) Płeć:
|
PeReS napisał(a): U ...Wyliczac tak mozna bez konca. Przestancie byc hipokrytami i jesli chcecie ratowac to co jeszcze mozna to wezcie sie do roboty zamiast pie.. farmazony na forum. Byc moze czynnie dzialacie dla ratowania szympansow, myszy, szczurow, karaluchow czy tez drozdzy, ogolem wszystkiego co tak bezkarnie modyfikuje zeby poprawic warunki zycia ludzkosci. Jesli tak to brawo. Jedynymi hipokrytami, których widzę to wy którzy degradujecie wszystko bez pomyślenia o konsekwencjach ! A żebyś wiedział że jestem aktywistą i wiesz co ? Jeżeli spotkałbym Cię na ulicy to powiedział bym Ci to drukowanymi literami w twarz... Życzę zdrowia i pociechy z życia Twoim dzieciom w jakże dobrym zupełnie "ludzkim" środowisku ...jeżeli kiedykolwiek będziesz je miał. Dyskusja na te tematy pomiędzy skrajnymi stronami wobec tego tematu zawsze będzie prowadziła do nikąd...na takich ludzi trzeba bata jak to mawiał naczelnik Piłsudski.
_________________ MATURA 2010 ---> UWM / Weterynaria Popieram ateistów, agnostyków oraz antyklerykalizm Darwinizm GÓRĄ ! No Sympathy for Fools !
|
|
| Góra |
|
 |
|
Tau
|
Tytuł: Re: Opinie na temat eksperymentów na zwierzętach Napisane: Wt sty 26, 2010 18:11 |
|
|
Hipokryzja (udawanie) - oficjalne głoszenie przestrzegania określonych zasad moralnych i jednoczesne ich "ciche" łamanie, gdy nikt ważny tego nie widzi (za Wikipedia.pl). Tyberianie nie widzę logiki w twoim zdaniu: Cytuj: Jedynymi hipokrytami, których widzę to wy którzy degradujecie wszystko bez pomyślenia o konsekwencjach !
Tak więc bez urazy ale negowanie swego człowieczenstwa i wymyślanie co to najgorsze to człowiek i zostawcie zwierzęta w spokoju przy jednoczesnym zażywaniu lekarstw (niestety dla was prawo jest prawem i każdy lek przechodzi fazę testów na zwierzętach) czy szczepionek. Poza tym głoszenie paru nieprawd (wykładowca od chemii określił to bardziej dobitnie) i używanie prądu, centralnego ogrzewania ect. zakrwawia o niejednolitość poglądów i czynów => jednak za mały lvl na hipokryzję.
_________________ "Ulecz świat by stał się Namiotem dla mnie, dla Ciebie i Całej ludzkości..."
*Nowy na Forum, więc witam wszystkich.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Tyberian
|
Tytuł: Re: Opinie na temat eksperymentów na zwierzętach Napisane: Wt sty 26, 2010 21:08 |
|
Dołączył(a): Pn sty 11, 2010 12:54 Posty: 144 Lokalizacja: Nieodgadnięta :) Płeć:
|
|
Tau dajże spokój pisząc że jestem hipokrytą sam się ośmieszasz. Nie wiem co jest gorsze :
-Być hipokrytą a tym samym aktywistą i coś w końcu robić dla tego środowiska w ogóle.
-Czy może być hipokrytą i patrzeć na to wszystko biernie, przyjmując że tak już jest i kupa nam do tego....
Ja osobiście temu drugiemu "modelowi" człowieka współczuje najbardziej a tym samym wam - rzekomym "obrońcom człowieka".
Człowiek to tylko zwierze - nic więcej zrozumcie to wreszcie.
Z resztą sam się wybije jeżeli będzie więcej takich ludzi jak wy.
_________________ MATURA 2010 ---> UWM / Weterynaria Popieram ateistów, agnostyków oraz antyklerykalizm Darwinizm GÓRĄ ! No Sympathy for Fools !
|
|
| Góra |
|
 |
|
PeReS
|
Tytuł: Re: Opinie na temat eksperymentów na zwierzętach Napisane: Wt sty 26, 2010 21:43 |
|
|
Potwierdzi to teorie Darwina. W sumie moze bysmy tak zaprzestali masowo korzystac z biotechnologii, lekarstw, leczenia nowotworow, uzywania antybiotykow i pozwolili ewolucji robic swoje... Tak czy siak - jak jestes aktywista i przeprowadzasz zaby przez ulice to dobrze - chwali sie. Nie zrozum mnie zle, sam jestem przeciwny bezcelowemu okrucienstwu. Uwazam ze wiekszosc ludzi nie powinna trzymac "pieszczochow" w domu (mowie o zwierzatkach). Nie powinno sie tez tworzyc nowych ras - nie ma w tym zadnego celu poza ganianiem ich po wybiegach i ubieraniem. Niech mi tylko nikt nie powie, ze rasy np psow to naturalna sprawa(mowie o tych dziwacznych wybrykach niezdolnych do zycia bez czlowieka, nie o wilkach i tympodobnych)... Podobnie jestem przeciw bezsensownemu faszerowaniu zwierzat czymkolwiek ale takie postepowanie jest regulowane odpowiednimi przepisami. Z tym hipokryta chyba nie za bardzo rozumiesz. Odnosilem sie do wypowiedzi o tym jak zla jest technologia i czlowiek-> skoro uwazasz ze zla to nie korzystaj, jesli korzystasz to mozna nazwac Cie hipokryta (nie ma co sie obruszac, to nie to samo co pedofil, jedynie ukazuje Twoj stosunek do tego co pisales). Odnosze tez wrazenie, ze chyba za duzo TV ogladasz. Pewnie te mysli zrodzily sie po Avatarze i 2012. Swoja droga mamy jeszcze kolo dwoch lat zeby niszczyc, psuc i gwalcic nasza Gaie. Nie ma co sie unosic i lepiej zajac sie tym co kazdy umie najlepiej 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Tyberian
|
Tytuł: Re: Opinie na temat eksperymentów na zwierzętach Napisane: Wt sty 26, 2010 21:59 |
|
|
PeReS napisał(a): Odnosze tez wrazenie, ze chyba za duzo TV ogladasz. Pewnie te mysli zrodzily sie po Avatarze i 2012. Swoja droga mamy jeszcze kolo dwoch lat zeby niszczyc, psuc i gwalcic nasza Gaie. Nie ma co sie unosic i lepiej zajac sie tym co kazdy umie najlepiej  Telewizję rzadko oglądam, film Avatar - fajny podobał mi się . No ale nie wysnuwaj takich wniosków że to przez filmy zdobyłem takie poglądy...rany ! hehe. Wyczuwam w tych Twoich "dwóch latach" szczyptę ironii ale nie szkodzi rozumiem - żarty. A jeżeli wy zajmiecie się tym co umiecie najbardziej czyli właśnie niszczeniem psuciem i gwałceniem to ja mogę śmiało powiedzieć że można to śmiało by zrobić właśnie z wami. Pewnie myślicie że ja najlepiej zamieszkałbym w koloni na wielkim drzewie wraz z innymi koczownikami niczym z Avatar'a - więc ...tak macie racje chętnie bym to całe popieprzone "społeczeństwo" zamienił na własnie taki dom. Jakie mam szanse ? Pewnie nikłe ...Sam siedząc przed komputerem myślę jednak co można by było jeszcze zrobić żeby stan tej planety do którego dążycie (bagatelizując to wszystko zbyt nadmiernie!) nastał jak najpóźniej albo w ogóle. Mam nadzieje że mnie zrozumiałeś  Marszałek Piłsudski zdecydowanie miał racje... Wyłączam się z dyskusji - nie widzę dalszego sensu w spieraniu się dwóch skrajnych stron...
|
|
| Góra |
|
 |