Przyrodnicze forum dyskusyjne Biolog.pl



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 mar 2017, o 22:52 

Dołączył(a): 30 cze 2015, o 15:43
Posty: 8
Płeć: brak
Witam, mam problem z wyciąganiem wniosków. Dlatego bardzo proszę o pomoc.
Mam mleko ze stężeniem kwasu = 8,7 %
Mleko+gleba ze stężeniem kwasu = 6,3 %
Mleko pasteryzowane ze stężeniem kwasu = 6,4 %
Mleko pasteryzowane + gleba ze stężeniem kwasu = 4,8 %

I teraz pytanie, jakie wnioski z tego wyciągnąć? Jak gleba wpływa na mleko i czy mleko pasteryzowane ma mniejsze stężenie kwasu, gdyż zabijane są mikroorganizmy ? HELP :(


Góra
  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Poznaj kierunki studiów, opinie studentów, pytania i odpowiedzi maturzystów na studia.biolog.pl
(informator na temat kierunków: biologia, biotechnologia, medycyna, weterynaria, ochrona środowiska, mikrobiologia...)


W naszym portalu:  Zoologia i zwierzęta | olimpiada ekologiczna | Mikroskopy
Matura 2014: matura z biologii, arkusze maturalne z biologii, testy maturalne z biologii, testy z biologii, Wyniki próbnej matury z matematyki, Kursy przygotowawcze na studia medyczne, Kursy przygotowawcze do matury 2014
Aktualne na forum: jak zrobić zielnik, świńska grypa w Polsce, Zadania domowe z biologii, Edukacja ekologiczna

Na bazie phpBB
© Platforma edukacyjna BIOAREA | Ogólnopolski Dziennik BIOLOG
Redakcja | REKLAMA | Regulamin, ochrona prywatności