Mam pytanie - z czego uczycie się do matury? Ja mam cały komplet podręczników Pazdry, ale jakoś nie potrafię się z tego uczyć... Zastanawiam się nad zakupem operonowskich podręczników rozszerzonych, bo np biologia tego wydawnictwa jak dla mnie jest napisana przystępnie. a może macie coś sprawdzonego co jest ciekawsze niż operon?
_________________ "I've got one friend Laying across from me I did not choose him He did not choose me" <3 Analityka medyczna - ŚUM.
słyszałam, że chemia z Operonu jest przegadana. znajomi korzystający z tego podręcznika są niezadowoleni. Do nieorganiczne miałam Nową Erę, ale w ogóle z niej nie korzystałam (preferuję zeszyt i notatki z lekcji), do organicznej mam Rożak i nawet go czytam wg mnie jest przystępny i wszystko jest dobrze opisane (no dobrze nie wszystko, chemiczka mówiła że ma kilka błędów, m.in. źle tłumaczy reakcję Cannizzaro)
Dołączył(a): Pn mar 31, 2008 20:16 Posty: 484 Lokalizacja: kraków/Nowa Hut Płeć:
ja się uczyłam z Rożaka z trzech części nawt do poziomu podstawowego jest dobry ale to dodtkowo. w programie mialam jeden na trzy lata i byl cienszy od jednej części Rożaka. straszny.
_________________ Studentka leśnictwa, czyli "SNWNNP" ("Synteza Nauk Wszelkich Na Najwyższym Poziomie")
Tu powinien znajdować się link do mojego drzewa mrowekzlasu.
wg mnie jest przystępny i wszystko jest dobrze opisane (no dobrze nie wszystko, chemiczka mówiła że ma kilka błędów, m.in. źle tłumaczy reakcję Cannizzaro)
To w LO jest Cannizzaro? Ja to na studiach miałem dopiero, a w LO nie słyszałem o tym a też nowa matura
ja się uczyłam z Rożaka z trzech części nawt do poziomu podstawowego jest dobry ale to dodtkowo. w programie mialam jeden na trzy lata i byl cienszy od jednej części Rożaka. straszny.
a mogłabyś mi podać tytuł, wydawnictwo. muszę coś kupić, poszperać po antykwariatach, bo Pazdro jak dla mnie pisze trochę niezrozumiale. Zapłaciłam 210 zł za komplet podręczników tylko dlatego,że nauczyciel miał taką zachciankę...
_________________ "I've got one friend Laying across from me I did not choose him He did not choose me" <3 Analityka medyczna - ŚUM.
Dołączył(a): Śr sie 01, 2007 14:47 Posty: 122 Lokalizacja: 2 LO ELBLAG Płeć:
i stanowczo nie Operonowi!!! Biologia jest tragiczna, nic tam nie ma oprocz zdjeć, gdyby na siebie nie nachodzily to bym je powycinala a reszte oddala na makulature:/, I z biologii i chemii rozszerzonej to jest koszmar. Nie radze sie z tego uczyc. Historia rozszerzona tak samo. Ksiazki operonu to tragedia, całkowity misz-masz + blędy rzeczowe.... Chyba gorszych podrecznikow na poziomie rozszerzonym to nie ma
_________________ Jestes moja klatwa i przeklenstwem, niedokonczona przyjamnoscia,
przegryziona warga.. do krwi
to z czego się np z biologii uczysz? jak dla mnie jest to napisane fajnie. mam dobrą nauczycielkę, więc podręcznik to tak dla jasności sytuacji wykorzystuję, bo moje źródło wiedzy to notatki z lekcji, czego o chemii powiedzieć nie mogę, gdyż słówko w słówko mam je w repetytorium...
onlyma, mam podobnie jak Ty biola tylko notatki ale żeby w operonie było tak strsznie to nie zauważyłam a już stary operon to wypas! przynajmniej do 1i2 klasy, do 3i4 mam z innego wydawnictwa
Dołączył(a): So sty 05, 2008 20:13 Posty: 693 Lokalizacja: (prawie) Kraków Płeć: Gadu-Gadu: 0
Korczaszko napisał(a):
ale żeby w operonie było tak strsznie to nie zauważyłam
na biologii babka nam co chwilę mówiła, że to, że tamto powinno być inaczej... ale ona tępiła operon XD nie wiem po co kazała nam te podr kupować a chemia - ZamKor jest wg mnie strasznie chaotyczny, co chilę jakieś ramki, kolorowe tła... tekst cięgiem, bez akapitów prawie XD i szajskie rysunki doświadczeń
_________________ Uwielbiam głupie eksperymenty, zawsze je wykonuję. K. Darwin
Ja z podręczników na biologii to korzystam przede wszystkim z rysunków bo operonowi przyznać trzeba że są bardzo fajne i pojawiają się na maturze... Zasugerowałam się tym, że może chemia będzie też przystępna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników