Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
| Autor |
Wiadomość |
|
Asia:)
|
Tytuł: testy maturalne z biologii Napisane: Wt paź 24, 2006 19:40 |
|
Dołączył(a): Wt wrz 26, 2006 18:07 Posty: 134 Lokalizacja: Warszawa Płeć:
|
|
czy znacie książki z jakimiś dobrymi testami maturalnymi z biologii? tzn tak - nie chodzi mi o arkusze maturalne, tylko raczej o zadania pogrupowane działami... takie,żeby utrwalić i zobaczyć czy wszytko umiem po powtórzeniu jakiegoś dzialu...
mam trochę testów Omegi, ale mam wrażenie, że ich poziom jest trochę wyższy niż maturalny... no chyba że to tylko wrażenie ;P
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamil
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: Śr paź 25, 2006 19:55 |
|
|
|
|
nei pwoiedizałbym Że testy z omegi są ponad mature - za to ucza myślenia. Polecam testy na medycynę persony, ja sie z nich przygotowywuje na klasówki do szkoły. 2 tomy pytania pogrupowane dizałami i wcale nei za proste. :D
|
|
| Góra |
|
 |
|
anika3334
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: So lis 04, 2006 20:28 |
|
Dołączył(a): N maja 07, 2006 21:25 Posty: 94 Lokalizacja: POLSKA Płeć:
|
testy Persony polecam (dwa tomiki) 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kamil
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: N lis 05, 2006 11:49 |
|
|
|
|
Persona ok - sam z niego robie testy na klaswóki do szkoły, tylko ze raczej jest do utwalenia szczegółów niz pd katem matury, a testy omegi są do tego jak najbardziej. polecić mogę teŻ "zdaj maturę" z biologii (takie fioletowe) z wyd. OE pazdro, bardzo duzo róznorodnych zadań, no i fajen są ćwiczeniówki z operonu, któe robimy w skzole, zadania typowo pod katem matury. :)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Asia:)
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: N lis 05, 2006 12:35 |
|
Dołączył(a): Wt wrz 26, 2006 18:07 Posty: 134 Lokalizacja: Warszawa Płeć:
|
no właśnie ostatnio kupiłam te fioletowe wyd. Pazdro i są bardzo fajne  jeszcze zastanawiam się nad takimi z chemii, ale nie było ich w księgarni
a co do Omegi - nie wiem, może to zależy od dzialu... bo pamiętam że jak przygotowywałam sie do klasówki z bodajże fotosyntezy to te zadania wydawały mi się jakieś kosmiczne...
acz rzeczywiście, jak robię teraz budowę komórki np to jest ok 
|
|
| Góra |
|
 |
|
krystian
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: So sty 06, 2007 19:03 |
|
|
|
|
czy znacie moŻe stronę, na której umieszczona jest matura z biologii z 2003 ? (pytania+ odpowiedzi). Wiem, Że był na tej maturze temat związany z genetyką- i właśnie tego tematu szukam ale nigdzie nie mogę znaleźć :( pomóŻcie... :(
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ivi
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: Śr mar 07, 2007 13:09 |
|
|
|
|
chyba bylo o osagnieciach genetyki
|
|
| Góra |
|
 |
|
Julka:-)
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: So mar 31, 2007 11:16 |
|
|
|
|
Wiecie co, ja tylko na chwilę, ale nie mogłam się oprzeć, Żeby Wam nie wysłać tej minki - po prostu sama radość - :yahoo: :-)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Julka:-)
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: So mar 31, 2007 11:17 |
|
|
|
|
Ups, coś mi nie wyszło z tym wysyłaniem:-)
|
|
| Góra |
|
 |
|
paolo
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: So mar 31, 2007 11:40 |
|
|
|
|
Siemka... Jaka ta matura *********...moŻe ktoś udzieli mi korków z genetyki bo wogule tego nie czaje!!! :o
moderator: Bez wulgaryzmow prosze!
|
|
| Góra |
|
 |
|
aga
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: Wt kwi 03, 2007 10:52 |
|
|
|
|
ja korzystam z ksiaŻki Macieja Mamińskiego biologia dla maturzystów i kandydatów na wyŻsze uczelnie. testy pogrupowane dzialami i na poziom rozszerzony i podst. kosztowała jedyne 16 zl. fajnie mi sie z niej uczy poecam wam bardzo :-D
|
|
| Góra |
|
 |
|
KuBuS
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: Pn kwi 09, 2007 12:47 |
|
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 10:50 Posty: 187 Lokalizacja: Gniezno Płeć:
|
hymm testy maturalne z operona nie sa zle  wszystko ładnie i przejrzyscie 
|
|
| Góra |
|
 |
|
EdyŚka*
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: Wt kwi 24, 2007 17:53 |
|
Dołączył(a): So sty 28, 2006 17:07 Posty: 321 Lokalizacja: Małopolska Płeć:
|
KuBuS napisał(a): hymm testy maturalne z operona nie sa zle wszystko ładnie i przejrzyscie
Właśnie chciałam się spytać o wasze odczucia doytyczące tej książki. Moim zdaniem zdecydowanie więcej ciekawszych zadań było w ćwiczeniówkach Operona niż w tych testach... 
_________________ Ania! - milo mi
|
|
| Góra |
|
 |
|
Belleteyn
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: Wt kwi 24, 2007 18:26 |
|
Dołączył(a): Cz kwi 19, 2007 15:34 Posty: 152 Lokalizacja: p. Płeć:
|
Ja uważam że testy Operonu są całkiem niezłe do powtórek.
Mówisz o zeszytach ćwiczeń, Edyśka?? Minusem jest- znowu- brak odpowiedzi. Przecież nie zawsze wiem czy dobrze coś zrobiłam ... W szkole tego nie robimy, a pani wsechmogąca biologica przecież mi zeszytu ćwiczeń (nieobowiązkowego) nie sprawdzi... 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ewelina
|
Tytuł: Re: testy maturalne z biologii Napisane: Cz maja 31, 2007 12:49 |
|
|
|
|
Hej wszystkim chciałam się dowiedzieć co było mniej więcej na maturze z Biologii !!!! Jak by ktoś mógł mi napisać na gg.5856727 . Będę bardzo wdzięczna jak mi ktoś napisze!!! :) :)
|
|
| Góra |
|
 |