Chleb
Re: Chleb
Kuskus może mieć dziesiątki kolorów - zależnie od tego jakie przyprawy się do niego doda (widziałem czerwony, zielony, żółty, kremowy.). Wielkość też może być przeróżna. Kuskus to nie ziarna, tylko drobiny które powstają poprzez sklejenie mąki tak na prawdę. Kuskus podczas produkcji rozdziela się na różne frakcje o różnej średnicy drobin.
Jednakże po upieczeniu, a właściwie dodaniu do ciasta chlebowego, traci swoja strukturę i nie jest już twardy. Kuskus, a dokładnie najbardziej jego znana postać w Polsce - kasza manna=grysik pszenny, jest dodawany czasem do chleba. Sam tak robiłem, jednakże w związku z tym, że jest to po prostu spreparowana mąka, rozmięka irozpływa się w strukturze upieczonego chleba.
Jednakże po upieczeniu, a właściwie dodaniu do ciasta chlebowego, traci swoja strukturę i nie jest już twardy. Kuskus, a dokładnie najbardziej jego znana postać w Polsce - kasza manna=grysik pszenny, jest dodawany czasem do chleba. Sam tak robiłem, jednakże w związku z tym, że jest to po prostu spreparowana mąka, rozmięka irozpływa się w strukturze upieczonego chleba.
Re: Chleb
Pszenica orkisz zawiera ~10% mniej węglowodanów niż pszenica zwyczajna w tej samej masie ziarniaków. Co jest takiego dyskwalifikującego albo dziwnego w tym, że diabetyk po przejściu na dietę orkiszową może chcieć to skonsultować?malgosi35 pisze:To zdanie dyskwalifikuje stronę. Co można konsultować?milka.1985 pisze: jedząc ziarna Orkiszu diabetycy mogą ( po koniecznej konsultacji z lekarzem ) zażywać znacznie mniej insuliny
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości