Jaka to piosenka? Kto to spiewa?
- Savok
- Moderator w spoczynku
Re: Jaka to piosenka? Kto to spiewa?
Przesluchalem cala Carmne Burane i tak jak mi sie wydawalo to nie jest utwor z tej opery. Forma wykonania rzeczywiscie jest podobna do O Fortuna - najbardziej znanej arii z tej opery, ale to nie to.
Moze jakis inny kawalek tworczosci Orfa.
Moze jakis inny kawalek tworczosci Orfa.
no nie wiem w jaki sposób przesłuchiwałeś Carmine Burane, bo ja specjalnie wlaczylam sobie ja nawet przed chwila i dokladnie, wejscie nazwane O Fortuna pod koniec ma ten motyw. zalezy jakiej jakosci masz nagrane, bo fakt - ten motyw ma lichą dynamikę, piano pianissimo albo jeszcze lichszą 
no i wyjście też nazywa się O Fortuna! tam może lepiej słychać

no i wyjście też nazywa się O Fortuna! tam może lepiej słychać
nie. w tamtej wcale nie wystepuj MJ. ten teledysk tamtego wcale nie przypomonadingbat pisze:no powiedz, że chodzić Ci o Earth Song...
- Savok
- Moderator w spoczynku
wybacz zlotko, ale jesl uwazasz, ze oba te utwory sa tozsame, to slon ci na ucho nadepnal. o Fortuna jest na 4/4 moderato, a melodia z filmiku - 9/8 adagio. Nie pasujue tempo, taktowanie, uklad muzyczny ani tekst. Jedyne co laczy te dwa utwory to wykonanie na chor i orkiestre symfoniczna.dingbat pisze:, bo ja specjalnie wlaczylam sobie ja nawet przed chwila i dokladnie, wejscie nazwane O Fortuna pod koniec ma ten motyw
jakiego nietypowego metrum się tam doszukałeś
9/8? dobre sobie...
fakt, ja mam słabej jakości wykonanie. dokładnie słów nie słychać. mój błąd, że nie puściłam sobie jednego wykonania po drugim. ale o ile mi wiadomo adagio jest wolne, a moderato nieco szybsze ;] ja odbieram jednak "ufo" jako te szybsze.
I jeśli Twoim zdaniem te dwa wykonania łączy jedynie chór i orkiestra symfoniczna to chyba ten słoń, który mi na ucho nadepną z tobą też miał doczynienia.
Mi na szczęście jedno ocalił i z całą pewnością stwierdzam, że wykonania nie są identyczne, ale jest to na pewno nowatorska aranżacja "o fortuna".

fakt, ja mam słabej jakości wykonanie. dokładnie słów nie słychać. mój błąd, że nie puściłam sobie jednego wykonania po drugim. ale o ile mi wiadomo adagio jest wolne, a moderato nieco szybsze ;] ja odbieram jednak "ufo" jako te szybsze.
I jeśli Twoim zdaniem te dwa wykonania łączy jedynie chór i orkiestra symfoniczna to chyba ten słoń, który mi na ucho nadepną z tobą też miał doczynienia.
Mi na szczęście jedno ocalił i z całą pewnością stwierdzam, że wykonania nie są identyczne, ale jest to na pewno nowatorska aranżacja "o fortuna".
kojarzycie może tą piosenkę? Kto to śpiewa?
Jest to piosenka z filmu Gladiator Lissa Gerard "Now we are free"
Dziękuje Claudia 

Witam serdecznie.Poszukuje piosenki lat 90. Nie wiem jaki jest tytul ani wykonawca, ale wiem ze refren spiweal gruby murzyn w dredach taki cienkim kobiecym glosikiem.Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sie 30, 2008 18:14 ]
i jeszcze jedna piosenka; zaczyna spiewac kobieta spokojnym glosikiem
" ...In the silence, in the silence unbelive..." no cos takiego.Czesto leci w radiu Planeta badz Zet.Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sie 30, 2008 18:14 ]
i jeszcze jedna piosenka; zaczyna spiewac kobieta spokojnym glosikiem
" ...In the silence, in the silence unbelive..." no cos takiego.Czesto leci w radiu Planeta badz Zet.Pozdrawiam
Zna może ktoś wykonawce piosenki z filmu "Poskromienie złośnicy"?
Główny bohater śpiewał ja na schodach stadionu [o ile dobrze pamiętam]
Tytuł to chyba " I Love You Bebe " lub "Cant Take My Eyes Off You"
Jest wielu wykonawców
szukam wersji z filmu
Główny bohater śpiewał ja na schodach stadionu [o ile dobrze pamiętam]
Tytuł to chyba " I Love You Bebe " lub "Cant Take My Eyes Off You"
Jest wielu wykonawców

ponowię swoje pytanie- jaki jest tytuł piosenki Michaela Jacksona, gdzie w teledysku on wcale nie występuje, a występuja ludzie trzymający się za rece przez cały świat 

Może chodzi o tą:
-