Czyszcznie orzecha włoskiego zeby nadawal sie do spozycia

Specjalistyczne forum biotechnologiczne. Metody biotechnologiczne: real-time PCR, western-blot, dot-blot, barwienie, chromatografia, dializa. Zakup, stosowanie odczynników: enzymy restrykcyjne, polimerazy DNA, drabinki i markery białkowe, kwasy nukleinowe, primery do sekwencjonowania, pożywki bakteryjne... Aparatura laboratoryjna, badawcza.
orzech wloski
Posty: 1
Rejestracja: 15 gru 2016, o 07:33

Czyszcznie orzecha włoskiego zeby nadawal sie do spozycia

Post autor: orzech wloski » 15 gru 2016, o 07:49

Witam,

Na codzien zajmuje się skupem i sprzedażą orzecha włoskiego w skorupie. Z tego co zauważyłem na giełdzie w Broniszach bardzo często sprzedają orzecha wyczyszczonego ( bielutka skorupka, podejrzewam ze przy okazji cos dodane od grzyba) .

Poszukuje zatem osoby, która pomogłaby mi znaleźć optymalne rozwiązanie do czyszczenia tychże orzechów. Oczywiście za gratyfikacja finansowa. Poszukuje srodków po użyciu których orzech wciąż nadawałby się do spożycia nawet po zbadaniu przez sanepid. Słyszałem cos o używaniu nadmanganianu ( sodu , potasu??) .... w każdym bądź razie jeżeli ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt.

Pozdrawiam

sylweko2
Posty: 1
Rejestracja: 16 gru 2016, o 09:30

Re: Czyszcznie orzecha włoskiego zeby nadawal sie do spozyci

Post autor: sylweko2 » 16 gru 2016, o 09:41

Chodzi Ci o co? To legalne?

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość