Witam, mam problem z wyciąganiem wniosków. Dlatego bardzo proszę o pomoc.
Mam mleko ze stężeniem kwasu = 8,7 %
Mleko+gleba ze stężeniem kwasu = 6,3 %
Mleko pasteryzowane ze stężeniem kwasu = 6,4 %
Mleko pasteryzowane + gleba ze stężeniem kwasu = 4,8 %
I teraz pytanie, jakie wnioski z tego wyciągnąć? Jak gleba wpływa na mleko i czy mleko pasteryzowane ma mniejsze stężenie kwasu, gdyż zabijane są mikroorganizmy ? HELP
Oznaczanie zawartości kwasu mlekowego
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 0 Odpowiedzi
- 8718 Odsłony
-
Ostatni post autor: kamilxd10
12 wrz 2016, o 10:38
-
- 1 Odpowiedzi
- 1708 Odsłony
-
Ostatni post autor: 00000000000000000000
27 lis 2018, o 19:12
-
- 2 Odpowiedzi
- 8132 Odsłony
-
Ostatni post autor: za_SK_t
27 kwie 2018, o 12:14
-
-
Roztwór słabego kwasu ma większą pojemność buforową w stosunku do kwasu niż do zasady?
autor: kinga342 » 6 lut 2019, o 21:18 » w Chemia w szkole i na studiach - 6 Odpowiedzi
- 8655 Odsłony
-
Ostatni post autor: 00000000000000000000
7 lut 2019, o 09:42
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość