Nadmiar estrogenów?

dział forum medycznego, omawiający sposoby leczenia chorób, jednak nie zastępujący wizyty w gabinecie lekarskim i nie służy do samoleczenia. Tematy na forum nie mogą być traktowane jako porada medyczna, ani jako opinia medyczna w przypadku jakichkolwiek problemów zdrowotnych.
biolga
Posty: 926
Rejestracja: 7 kwie 2007, o 14:50

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: biolga » 31 sie 2007, o 09:36

Tu są elementy morfologii i normy dla mężczyzn i kobiet
Krwinki czerwone (RBC) 4.2 - 5.4 mln/mm3 4.7 - 6.1 mln/mm3
Retikulocyty 20 – 130 x 109/l
MCV 81-99 fl 80-94 fl
MCH 27 – 31 pg
MCHC 33 – 37 g/dl
Hemoglobina (Hb)(HGB) 12-16 g/100 ml 14-18 g/100 ml
Hematokryt (HCT) 0,40 – 0,51 0,40 – 0,54
Krwinki białe (WBC) 4 500 do 10 000/mm3
Granulocyty 1.8 - 8.9 x 109/l
Granulocyty obojętnochłonne (neutrofile) (NEUT) 1.5 - 7.4 x 109/l
Granulocyty kwasochłonne (eozynofile) (EOS) 0.02 - 0.67 x 109/l
Granulocyty zasadochłonne (bazofile) (BASO) 0 - 0.13 x 109/l
Limfocyty (LYMPH) 1.1 - 3.5 x 109/l
Limfocyty B 0.06 - 0.66 x 109/l
Limfocyty T 0.77 - 2.68 x 109/l
Limfocyty T CD4+ 0.53 - 1.76 x 109/l
Limfocyty T CD8+ 0.30 - 1.03 x 109/l
Komórki NK 0.20 - 0.40 x 109/l
Monocyty (MONO) 0.21 - 0.92 x 109/l
Płytki krwi (PLT) 140 000 - 450 000/mm3
Nie ma tu raczej hormonów

go¶æ

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: go¶æ » 31 sie 2007, o 12:39

biolga po co podajesz skład morfologi i mówisz, Że nie ma tu hormonów jak kaŻde dziecko to wie...o przepraszam agata nie wiedziała.

biolga
Posty: 926
Rejestracja: 7 kwie 2007, o 14:50

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: biolga » 31 sie 2007, o 13:11

Po to podaję, że nie wszyscy wiedzą.

Awatar użytkownika
agatha_89
Posty: 480
Rejestracja: 12 maja 2007, o 15:13
Lokalizacja: Poznań

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: agatha_89 » 31 sie 2007, o 14:45

ok, dobra, dziekuje,że uświadomoliście mi że jestem głupia. Jejku poprostu tak to sobie skojarzyłam, bo miałam badną krew czyli cała morfologię, która napisała biolga, ale równiez badali mi poziom hormonów. dobra nieważne, każdy może sie pomylić,ale dzieki za sprowadzenie mnie do paprteru!!!

C.O.D

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: C.O.D » 31 sie 2007, o 18:13

Oj Agata nie jesteś głupia.
Zwyczajna pomyłka - zdarza się milionom ludzi.

C.O.D

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: C.O.D » 1 wrz 2007, o 12:01

Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy w Zespole Klinefeltera dochodzi do przerzedzania się włosów łonowych i brwiowych, a takŻe zarostu?
JuŻ od dłuŻszego czasu wypadają mi włosy łonowe, lekko przerzedziły się brwiowe natomiast zarost mimo, iŻ był słaby to jest jeszcze słabszy, bardzo miękki.

Oly
Posty: 1
Rejestracja: 17 wrz 2007, o 15:48
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: Oly » 17 wrz 2007, o 16:05

C.O.D

Od siebie moge dopisać tyle:
Po pierwsze i najwazniejsze, wklej zdjęcia, wrzuc swoją diete, rozpisz jaki wykonywales trening wtedy bedziemy mogli dyskutować, Tobie zapewne brakuje obiektywnej opinii.
Ciezko jest mowic tu o oczekiwanych zmianach, skoro na silce spedziles jedynie 3 miesiące.

Po drugie, ginekomastia w wieku dojrzewania jest czyms co zdarza sie dosc czesto wsrod chlopcow, wina burzy hormonalnej. Ginekomastia mozesz zaczac sie przejmowac po ukonczeniu 21 roku zycia. Poczytaj sobie o zabiegach usuwania gruczołow, koszt 2-5 tysiecy zł w prywatnej klinice.

Po trzecie, ze swojej strony moge podsunac Ci kilka pomyslow, natomiast nie czuje sie na silach stawiac diagnozy, poniewaz lekarzem nie jestem.
Udaj sie do endokrynologa, przedstaw swoj problem stanowczym tonem, zapytaj o dwa srodki, tamoxifen i proviron.

Dodatkowo w internecie poszukaj czegos nt andractimu, chociaz to sprawa dosc sprzeczna.

Powodzenia.
Ucze się

Przemo
Posty: 3
Rejestracja: 3 sie 2007, o 09:25
Lokalizacja: Łódź

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: Przemo » 17 wrz 2007, o 22:20

Pewnego dnia zaczeło mnie kłuć przy sercu na drugi dzień miałem gorączke i noge jak kamien..nie wiedziałem co to i z każdym dniem było coraz gorzej.Postanowiłem udać na pogotowie lekarz dotknął nogi i przepisał fastum..w domu fastum nie pomagał i dopiero internista zaczął coś podejrzewać gdy zasugerowałem że to może byc zakrzepica(mam 21 lat).Dopiero chirurg naczyniowy po przebadaniu nogi od razu zlecił usg.Wynik=rozległa zakrzepica w lewej nodze i duże zagrożenie zatorowością płucną.

Minęło juz pół roku i mogę śmiało powiedzieć że trafić na dobrego lekarza to trzeba mieć duuużo szczęścia.Szczególnie jezeli chodzi o badania genetyczne(ja czekam na wyniki tych na trombofilie)Musiałem zwiedzić kilu poleconych lekarzy by dostać wreszcie..płatne badania...Dopiero w internecie przypadkiem dowiedziałem się że można takie badania zrobić w moim przypadku za darmo.W Twoim przypadku niezbędny jest dobry endokrynolog.

Nie lekceważ tego tylko jak najszybciej dowiedz się co to jest.Moze to nic groźnego...a być może wpłynie to na całe Twoje dalsze życie.Z Twoich opisów brzydko to wygląda a z tego co czytałem odpowiednią kuracją w młodym wieku da sie wiele naprawić.

C.O.D
Posty: 2
Rejestracja: 27 sie 2007, o 18:44
Lokalizacja: Góra

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: C.O.D » 24 wrz 2007, o 17:30

Cóż, nie było mnie jakiś czas, ale jestem.
Miałem wykonane badania różnych pierwiastków(mikro i makroelementów), echo serca oraz tak ze zwykłej ciekawości prywatnie zrobiłem LH i estradiol(żeby ewentualnie wykluczyć).
Badania pierwiastków wyszły dobrze, echo serca też dobrze, a hormonalne??
Okazało się, że mój poziom LH jest o 0,75 jednostek większy od maksimum kobiecego(czyli za mało jak na mężczyznę). Estradiol też jest dosyć wysoki, ale nie jest, aż tak niepokojący jak poziom LH.
Ale wiecie co jest najgorsze?? Najgorsze jest to, że co z tego, że pokaże lekarzowi wynik badań jak i tak odeśle mnie z kwitkiem do domu. Bo wiecie, LH czyli hormon lutenizujący jako testosteron ma wpływ na gospodarkę kostną organizmu, a ja mam bardzo słabe kości i to głównie dlatego chodzi mi o uzyskanie antyestrogenu. I tak pewnie rozmowa z lekarzem skończy się na tym, że powie mi, że to pewnie tylko przejściowe tratatata i do widzenia. :(

rolex
Posty: 8
Rejestracja: 1 cze 2017, o 07:55

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: rolex » 1 cze 2017, o 07:59

rola estrogenu jest bardzo ważna, pomaga on budować odpowiedni układ kostny a także wpływa pozytywnie na krążenie w naszym organiźmie, nie bez powodu ostatnio tyle sie o nim mówi, nie tylko w zakresie kulurystyki, sporo informacji na jego temat dowiedziałem się, że nie zawsze organizm wytwarza wystarczającą ilość dlatego trzeba pomyśleć o zewnątrznym źródle :)

zosiazkrainyczarow
Posty: 2
Rejestracja: 24 lip 2017, o 21:26

Re: Nadmiar estrogenów?

Post autor: zosiazkrainyczarow » 25 lip 2017, o 07:43

W zakresie nadmiaru estrogenów polecam tobie poczytać na temat dysbiozy jelitowej, ponieważ w wyniku tego zjawiska dochodzi do nadmiernej produkcji bakterii gram-ujemnych które powodują wytwarzanie lipopolisacharydu. Ten związek właśnie zaburza hormony płciowe w tym estrogeny

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości