Inwersja sachwrozy - cukier inwertowany

Dyskusje dotyczące szerokiego spektrum zagadnień z dziedziny chemii, a w szczególności jej podstaw, zmierzających do zrozumienia prostych relacji chemicznych
hurriway
Posty: 2
Rejestracja: 24 mar 2017, o 10:17

Inwersja sachwrozy - cukier inwertowany

Post autor: hurriway »

Wiam,
Chcialbym uzyskas cukier inwertowany z wykorzystaniem kwasku cytrynowego jako katalizatora. Szukalem gotowego przepisu, ale znalazlem jego kilka wersji dosc znacznie rozniacych. W jednym na 1kg(780 g cukru i 220 wody)takiego syropu nalezalo dodac 0,75 g kwasku, a w drugim (700g cukru i 300 wody) 3g. Roznica jest dosc spora. Dlatego chcialbym zapytac jaki przepis jest poprawny?
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości