Blog kulinarno-naukowy

Dyskusje na temat telewizyjnych programów naukowych, przyrodniczych publikacji, filmów dokumentalnych
Marsilka
Posty: 16
Rejestracja: 25 sty 2009, o 19:19
Lokalizacja: Gdańsk

Blog kulinarno-naukowy

Post autor: Marsilka » 9 lip 2015, o 15:10

Cześć,

zapraszam Was na moją stronę, na której znajdziecie proste przepisy kuchni molekularnej do samodzielnego wykonania w domu. Opisuję oczywiście naukowe podstawy zachodzących zjawisk. Znajdziecie również ciekawostki z zakresu (bio)technologii żywności i nie tylko. Wywiady oraz felietony na tematy okołobiologiczne.
[mod]

Maroq
Posty: 6
Rejestracja: 24 paź 2016, o 18:11

Re: Blog kulinarno-naukowy

Post autor: Maroq » 24 paź 2016, o 18:28

Dzięki, fajna strona i dobre przepisy :)

wero01
Posty: 12
Rejestracja: 23 mar 2017, o 15:08

Re: Blog kulinarno-naukowy

Post autor: wero01 » 26 kwie 2017, o 13:28

fajna str :)

poldek734
Posty: 6
Rejestracja: 18 gru 2017, o 11:08

Re: Blog kulinarno-naukowy

Post autor: poldek734 » 18 gru 2017, o 11:14

Super strona, dodaje do zakładek, nie tylko dużo mądrych wzniosłych rzeczy ale tez praktyczne info, np jak ugotowac jajko na miękko, no komu wychodzi za kazdym razem ? mi nie :/

pantofelka
Posty: 20
Rejestracja: 10 sty 2018, o 13:20

Re: Blog kulinarno-naukowy

Post autor: pantofelka » 11 sty 2018, o 07:54

MI niestety też nie:)

chroboczek
Posty: 12
Rejestracja: 8 lut 2018, o 14:35

Re: Blog kulinarno-naukowy

Post autor: chroboczek » 8 lut 2018, o 14:59

U mnie nawet jajko na twardo raz jest lepsze a raz mniej mimo że zawsze gotuje w takich samych warunkach. Tzn przez 8 minut i staram sie żeby nie było z lodówki, tylko wyjmuje wczesniej, wody i soli tyle samo, a czasem pęknie czasem nie pęknie, czasem jest twardsze i fajnie sie kroi a czasem rozlatuje. Muszą być jeszcze jakieś inne czynniki które na to wpływają no bo jakże to tak ;)

Makowka99
Posty: 3
Rejestracja: 26 mar 2018, o 09:56

Re: Blog kulinarno-naukowy

Post autor: Makowka99 » 26 mar 2018, o 10:03

Szkoda, ze nie wiem jaka to strona, chętnie tez bym poznała "tajemnicę" jajka na miękko. Najgorsze co może być to jak nie zetnie się białko. I weź to potem zjedz człowieku... :/

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość