Bo bierze udział w tym procesie i jest przekształcone w NADH + H+, ale ostatecznie jest regenerowane.
Wobec tego, jeśli jest substratem, jest też produktem?
Wiem, że lepiej byłoby mówić o substratach pojedynczych reakcji, ale natrafiłam na takie zadanie w zbiorze i już sama nie wiem
Czy NAD+ jest substratem fermentacji mlekowej?
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Bilans materiałowy procesu fermentacji
autor: dominika7895 » 7 maja 2016, o 13:48 » w Chemia w szkole i na studiach - 1 Odpowiedzi
- 5155 Odsłony
-
Ostatni post autor: dominika7895
16 maja 2016, o 11:09
-
-
- 0 Odpowiedzi
- 6708 Odsłony
-
Ostatni post autor: Wojszu
9 sie 2018, o 21:54
-
- 0 Odpowiedzi
- 2015 Odsłony
-
Ostatni post autor: Beggiatoa
6 sty 2019, o 10:55
-
-
Którą metodą (fermentacji alkoholowej czy destylacji zacieru) otrzymano pewien napój alkoholowy?
autor: pytam32 » 9 kwie 2020, o 10:39 » w Biologia w szkole - 0 Odpowiedzi
- 2055 Odsłony
-
Ostatni post autor: pytam32
9 kwie 2020, o 10:39
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości