Po co podczas fermentacji etanlowej wydzielany jest CO2?
Po co podczas fermentacji etanlowej wydzielany jest CO2?
Skoro prościej byłoby zrobić tak jak w fermentacji mlekowej, to niesie to ze sobą jakieś korzyści?
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
gaz wydzielany na elektrodzie
autor: Kubaxon » 3 lut 2016, o 19:04 » w Chemia w szkole i na studiach - 2 Odpowiedzi
- 1101 Odsłony
-
Ostatni post autor: Adax82
3 lut 2016, o 22:02
-
-
- 0 Odpowiedzi
- 2123 Odsłony
-
Ostatni post autor: Beggiatoa
6 sty 2019, o 10:51
-
-
Bilans materiałowy procesu fermentacji
autor: dominika7895 » 7 maja 2016, o 13:48 » w Chemia w szkole i na studiach - 1 Odpowiedzi
- 5155 Odsłony
-
Ostatni post autor: dominika7895
16 maja 2016, o 11:09
-
-
- 0 Odpowiedzi
- 6711 Odsłony
-
Ostatni post autor: Wojszu
9 sie 2018, o 21:54
-
-
Którą metodą (fermentacji alkoholowej czy destylacji zacieru) otrzymano pewien napój alkoholowy?
autor: pytam32 » 9 kwie 2020, o 10:39 » w Biologia w szkole - 0 Odpowiedzi
- 2055 Odsłony
-
Ostatni post autor: pytam32
9 kwie 2020, o 10:39
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość