Witam
Już kończę projekt i aby napisac jedną z częsci parcy muszę mieć stosowną do tego literature. Problem polega na tym, że nie mogę takowej znaleźć.
Badałem wpływ temperatury, stężenia cukru, dodatku NaCl i obecności tlenu na szybkość fermentacj drożdży. Zostało mi mało czasu więc będę wdzięczny za każdą poradę.
Literatura do olimpiady [drożdże]
Re: Literatura do olimpiady [drożdże]
Ale konkretnie o czym literatury potrzebujesz?
Re: Literatura do olimpiady [drożdże]
Tak jak podałem w temacie. O drożdżach i jak wpływają na nie takie czynniki i wyjaśnienie dlaczego tak sie dzieje. Czy dodanie NaCl do roztworu i zmnijesznie lub zatrzymanie procesu fermentacji może być wywołane zjawiskiem plazmolizy?. W dyskusji musze podeprzec sie odpowiednia literatura.
Re: Literatura do olimpiady [drożdże]
Znalazłem bardzo dobrą książkę może się komuś przyda. Tam mnie tylko o Drożdżach duzo jest, ale także o wielu drobnoustrojach.
Lidia Kosewska BIOLOGIA dla technikum przemysłu spożywczego WSiP
Lidia Kosewska BIOLOGIA dla technikum przemysłu spożywczego WSiP
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Zalecana literatura do olimpiady chemicznej
autor: Marysia2137 » 22 cze 2018, o 17:37 » w Olimpiady Chemiczne - 3 Odpowiedzi
- 23467 Odsłony
-
Ostatni post autor: plew99
27 cze 2018, o 22:05
-
-
- 8 Odpowiedzi
- 29644 Odsłony
-
Ostatni post autor: Tryptofanik
30 gru 2015, o 20:11
-
- 1 Odpowiedzi
- 16122 Odsłony
-
Ostatni post autor: pawelsl
24 lip 2014, o 12:48
-
- 5 Odpowiedzi
- 15783 Odsłony
-
Ostatni post autor: czornydanio90
10 cze 2015, o 20:57
-
- 0 Odpowiedzi
- 1872 Odsłony
-
Ostatni post autor: Starfire
21 lut 2015, o 11:57
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości