inhibitor trypsyny

Forum biochemiczne poruszające problemy związane z chemią w organizmach żywych, biosyntezą, strukturą, stężeniem, funkcjami i przemianami substancji chemicznych w organizmach
poirot
Posty: 19
Rejestracja: 12 maja 2013, o 13:06

inhibitor trypsyny

Post autor: poirot »

Izoluję inhibitor trypsyny z ziaren soi.
W pierwszym etapie do 1,5g mąki sojowej dodaję 40ml 32% wodnego roztworu acetonu,
wytrząsam,
wiruję w 4st C, 3tys obr/min, 15 minut,
osad odrzucam, zostawiam supernatant.
Co się tam dzieje? Czy inhibitor w tych warunkach rozpuszcza się w acetonie? Czemu nie wypada z roztworu z powodu odwodnienia białka acetonem?
Proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości