Izoluję inhibitor trypsyny z ziaren soi.
W pierwszym etapie do 1,5g mąki sojowej dodaję 40ml 32% wodnego roztworu acetonu,
wytrząsam,
wiruję w 4st C, 3tys obr/min, 15 minut,
osad odrzucam, zostawiam supernatant.
Co się tam dzieje? Czy inhibitor w tych warunkach rozpuszcza się w acetonie? Czemu nie wypada z roztworu z powodu odwodnienia białka acetonem?
Proszę o pomoc.
inhibitor trypsyny
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Hydroliza enzymatyczna kazeiny przez enzym trypsyny
autor: Paweł99 » 4 paź 2017, o 21:41 » w Biotechnologia - 0 Odpowiedzi
- 6490 Odsłony
-
Ostatni post autor: Paweł99
4 paź 2017, o 21:41
-
-
-
Czy do oznaczania aktywności trypsyny można użyć buforu weronalowego pH 8,3 z 0,2M CaCl2?
autor: paulagreg » 13 lis 2019, o 17:46 » w Biotechnologia - 0 Odpowiedzi
- 5831 Odsłony
-
Ostatni post autor: paulagreg
13 lis 2019, o 17:46
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości