Oznaczanie zawartości kwasu mlekowego

Są wśród nas bakterie, wirusy, grzyby, cały świat mikro, o nich dyskutujemy na forum mikrobiologicznym
binczer
Posty: 9
Rejestracja: 30 cze 2015, o 14:43

Oznaczanie zawartości kwasu mlekowego

Post autor: binczer »

Witam, mam problem z wyciąganiem wniosków. Dlatego bardzo proszę o pomoc.
Mam mleko ze stężeniem kwasu = 8,7 %
Mleko+gleba ze stężeniem kwasu = 6,3 %
Mleko pasteryzowane ze stężeniem kwasu = 6,4 %
Mleko pasteryzowane + gleba ze stężeniem kwasu = 4,8 %

I teraz pytanie, jakie wnioski z tego wyciągnąć? Jak gleba wpływa na mleko i czy mleko pasteryzowane ma mniejsze stężenie kwasu, gdyż zabijane są mikroorganizmy ? HELP
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości