Witam!
Potrzebuję pomocy z zadaniami z chemii. Z góry ogromnie dziękuję za pomoc i chwilkę poświęconego czasu)
1. Zapisz równanie rekacji, jaka zachdzi podczas wykrywania glukozy w truskawce.
2. Podaj jaki enzym jest niezbędny do przeprowadzenia procesu fermentacji alkoholowej. Co jest źródłem tego enzymu?
3. Wyjaśnij jaka jest różnica pomiędzy jodyną, a płynem Lugola, skoro obie substancje zawierają jod? Zapisz reakcję chemiczną jaka zachodzi podczas rozpuszczania jodu w plynie Lugola ?
Wykrywania glukozy w truskawce - zadania z chemii żywność - poziom 1 liceum
-
- Posty: 1
- Rejestracja: 2 cze 2018, o 11:48
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Mała Matura z chemii a poziom podstawowy
autor: hankaijagoda » 19 maja 2018, o 08:45 » w Chemia w szkole i na studiach - 4 Odpowiedzi
- 5541 Odsłony
-
Ostatni post autor: bulaj
25 cze 2018, o 15:56
-
-
- 2 Odpowiedzi
- 2491 Odsłony
-
Ostatni post autor: Bioguah0
10 gru 2014, o 17:37
-
-
Ile macie godzin chemii w liceum?
autor: Bioguah0 » 14 maja 2014, o 18:58 » w Chemia w szkole i na studiach - 10 Odpowiedzi
- 6802 Odsłony
-
Ostatni post autor: Trzcina
8 lip 2014, o 11:22
-
-
-
Książki do biologii i chemii (liceum). Co polecacie?
autor: biochem490 » 7 gru 2017, o 05:19 » w Biochemia - 3 Odpowiedzi
- 1897 Odsłony
-
Ostatni post autor: Tyler Durden
20 gru 2017, o 22:20
-
-
- 0 Odpowiedzi
- 4107 Odsłony
-
Ostatni post autor: Dominkk35
31 lip 2021, o 20:54
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości